Höga förväntningar på nygammal app

Appen Predictable från Therapy Box Limited,har funnits ett tag, men på bristfällig svenska. Nu har den utvecklats med bättre tangentbord, talsyntes, svensk manual och tillgång till support. Lansering sker på kommunikationskarnevalen i juni. 

Tacka Sture för det

Alla ska kunna ta del av riksdagsdebatten. Oavsett funktionsnedsättning. Med anledning av detta har Sture Niklasson, själv synskadad, i samarbete med Cecilia Widegren (M), nyligen lyckats genomdriva en förändring av talmannens rutiner.

Mycket mer projektpengar att söka

Mycket mer projektpengar att söka

För alla som funderar på att starta upp ett projekt kom i dagarna ett glädjande besked. Utdelningen ur Arvsfonden höjs nämligen till 1,6 miljarder kronor till och med 2014. En ökning med över 200 miljoner kronor till projektidéer där barn, unga och personer med funktionsnedsättning själva är med och driver.

Konferensen som ska lära oss lyssna på barn

Hur lyssnar man på barn som har funktionsnedsättningar? Den frågan ställer sig många som arbetar med barn. Trycket är så stort att idékonferensen ”Lyssna på oss” är mer än fullbokad.

Äppelfilmer ska vara begripliga men inte barnsliga

Äppelfilmer ska vara begripliga men inte barnsliga

Lättbegripligt men inte barnsligt. Äppelfilm är ett nytt begrepp som kommer att uppmärksammas på mässan Leva & Fungera i april. En funktionsnedsättning ska inte hindra någon från att gå på bio.

Bolibompa satsar på barn med funktionsnedsättningar

Bolibompa satsar på barn med funktionsnedsättningar

Barn med funktionsnedsättningar får en unik chans att medverka i TV. Bolibompa tar hjälp av Funkisbyrån att hitta barn till studion. – Det här är jätteroligt. Att fler barn med funktionsnedsättningar syns i Bolibompa är ett viktigt steg på vägen, säger Kerstin Sellin.