Arbetsbördan är orimlig för föräldrar

Arbetsbördan är orimlig för föräldrar

DEBATTARTIKEL. Det blåser allt snålare runt familjerna i RBU. Snart sagt alla insatser ifrågasätts. Löften om personlig koordinator har inte uppfyllts. I helgen arrangeras en konferens om ”Ett annorlunda föräldraskap”. En del i det annorlunda föräldraskapet är alla kontakter som föräldrar till barn med funktionsnedsättning måste ha kring barnet.

”Målet är att inget ska falla mellan stolarna”

”Målet är att inget ska falla mellan stolarna”

Projekt Personlig koordinator bevakar familjens intressen och dubbelkollar att det som lovats också bli gjort. ”Alla andra jobbar i sin fyrkant, men vi utgår från vad föräldrarna vill ha hjälp med”, säger Kersti Nordell, projekt­ledare, som nu skapar en handbok för personliga koordinatorer.

”Jag var en zombie”

”Jag var en zombie”

Efter ett år och nio månader utan en hel natts sömn var Christel nära avgrunden. Så kändes det. Men efter att ha blivit avlastad med många praktiska saker tycker hon sig ha fått lite ork tillbaka. Ork att se ljust på framtiden, både för sig själv och för sin dotter Savannah.

Projektet som ska  hjälpa föräldrarna

Projektet som ska hjälpa föräldrarna

Efter att ha kommit igång med nio familjer i projektet Personlig koordinator i Göteborg anordnades i slutet av mars en familjehelg där tankar och idéer utbyttes mellan föräldrar och projektmedarbetare.