”Ung rehab” rullas ut

”Ung rehab” rullas ut

”Ung rehab” är en av många nya temakurser som Valjeviken puffar för på Leva & Fungera i april. Som man förstår av namnet är aktiviteterna anpassade för personer som är lite yngre – och det handlar inte bara om träning och rehabilitering.

Lekfulla uppfinningar på mässan

Lekfulla uppfinningar på mässan

Några av de bästa hjälpmedlen kommer till av ett eget behov. Företagen GG smile och Timagine är två exempel på hur egna behov hos uppfinnarna blev till nya produkter på marknaden – på Leva & Fungera nästa vecka finns de på plats.

En gympasal fylld med sann glädje

En gympasal fylld med sann glädje

För Susanne Qwist är regelbunden träning grundläggande för att få livet som egen företagare och småbarnsmamma att gå ihop. Här får vi följa med henne på ett gympapass som är anpassat för personer med en funktionsnedsättning.

Konduktiv pedagogik lanseras i Malmö

Konduktiv pedagogik lanseras i Malmö

Snart får även södra Sverige tillgång till konduktiv pedagogik. Det är företaget Move & Walk som hyser sådana planer.
Move & Walk passar på att presentera sin verksamhet på mässan FRI 2013 i oktober på Malmömässan.

” Fysisk aktivitet  blev min räddning”

” Fysisk aktivitet blev min räddning”

Är det extra viktigt att hålla sig i form när man har barn med särskilda behov? Hur tar man sig egen tid bland allt annat som bara måste göras kring barnet? Vi pratade med Olga Rönnberg, fembarnsmamman vars andra barn föddes med Downs syndrom, och som trots allt hittade egen tid och kom igång. Nyligen släpptes hennes bok ”Träning för nyblivna mammor”.