Många nyheter kring rullstolar och ramper

Lanseringar av helt nya generationers rullstolar och världens lättaste rullstolsramp, det är några av de nyheter som utställarna på Leva & Fungera utlovar. Föräldrakraft tipsar om nyheter som kan utforskas på mässan.

Världens lättaste rullstolsramp

Världens lättaste rullstolsramp presenteras av Feal på Leva & Fungera. Den är helt nyutvecklad och med den portala rampen som är byggd i kolfiber, går man om sina utländska konkurrenter och erbjuder den lättaste rampen på marknaden.

– Det är viktigt att portabla ramper är lätta att hantera, så det gäller att ta fram en produkt som både är stark i sin konstruktion, men inte väger så mycket, säger Mats Sundstedt, vd på Feal.

Utöver detta har man lagt mycket tid på ergonomin. Mats Sundstedt menar att den nya rampen funkar bra i många olika lutningar och att den är lättförståelig.

– Även om man har dålig syn, ska det vara lätt att känna sig fram. Det här är en toppenprodukt, som självklart inte blir den billigaste rampen på marknaden. Men det är ingen lyxprodukt heller, så den kommer ha ett rimligt pris, säger Mats Sundstedt.

Mer info: www.feal.se

Hemlighetsmakeri kring nya rullstolar

Panthera har Europa-lansering för en, enligt de själva, ny generation rullstolar. Men vad man kan vänta sig, det håller företaget hemligt fram till mässan.

Företaget grundades 1989 av Jalle Jungnell som skadades i en racingolycka 1976. Han upptäckte ganska snart att utbudet av rullstolar inte passade honom, och att han skulle behöva bygga sin perfekta rullstol själv.

Mer info: www.panthera.se

Nya innovationer i elrullstolar

Även Permobil utlovar en stor lansering. På Leva & Fungera visar de upp de nya elrullstolarna F5 Corpus och F5 Corpus VS.

– De bygger på helt nya innovationer, och utan att avslöja för mycket vill vi hävda att detta är början på en ny generation elrullstolar, säger Malin Hasselmalm på Permobil.

Utöver detta visar de även upp rullstolsmärket TiLite, en nyhet som ingått i Permobils utbud sedan maj 2014. TiLite tillverkar manuella aktivrullstolar i titan eller aluminium. TiLites barnrullstol Twist är en utvidgningsbar rullstol som kan utökas i takt med att barnet växer.

Läs även vårt reportage från Permobil: Ljus framtid för elrullstolen från Timrå

Mer info: www.permobil.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *