Home / ADD

ADD

Krönika

”Det sätts verkligen för många ADHD-diagnoser just nu”

”Du verkar ju vara så normal, du kan väl inte ha ADHD?” ”Det sätts verkligen för många ADHD-diagnoser just nu.” ”Alla har en släng av ADHD.” Strax efter min trettioförsta födelsedag så förstod jag äntligen varför jag gått igenom hela…

Nyheter

”Slopad ADHD-subvention skulle få katastrofala följder”

Om subventionen för ADHD-medicin tas bort för vuxna patienter kan det det få katastrofala följder. Den varningen kommer från Riksförbundet Attention sedan Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, beslutat ompröva subventionen.

Nyheter

Vilken grupp stängs av från jobbet nästa gång?

Ska alla med Aspergers, adhd eller annan neuropsykiatrisk diagnos oroa sig för jobbet nu? Ska föräldrar inte låta sina barn undersökas, av rädsla att de ska stigmatiseras för livet? Frågorna ställs i en debattartikel som kritiserar Transportstyrelsens avstängning av lokföraren Torolf Jansson.

Nyheter

Hjälpmedel för noll kronor eller 25 000?

Noll kronor eller 25 000? Villkoren för hjälpmedel till unga med ADHD skiljer stort mellan olika delar av Sverige. – Skillnaderna ter sig orimligt stora, säger Jan Grönlund, Hjälpmedelsinstitutet.

Nyheter

Han skapar nya sätt att hjälpa barn med adhd

Neurofeedback är på väg att bli en värdefull behandling för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
– Den fungerar särskilt bra för barn och ungdomar med adhd, säger Sven Bölte, chef för KIND.

Nyheter

Socialstyrelsen tar fram riktlinjer för behandling av ADHD

En nationell vägledning för behandling av ADHD är på väg. Nästa år ska Socialstyrelsen ge besked både om läkemedelsbehandling och stödet i skolan, vården och socialtjänsten.
– En mycket viktig vägledning, säger Mårten Gerle, Socialstyrelsen.

Nyheter

Guide: Så minns vi

Vårt minne består av olika delar. En av dessa är arbetsminnet. Det hjälper oss i vardagen med att komma ihåg vad vi ska göra för stunden. Nedsatt arbetsminne resulterar ofta i koncentrations-, läs-, och skrivsvårigheter. Men hjärnan är formbar och det går att träna upp arbetsminnet.

Nyheter

20 frågor och svar om arbetsminne

Är problem med arbetsminnet ärftligt? Vad kan man göra för att träna upp arbetsminnet? Forskaren Torkel Klingberg hjälper oss att ge svar på några vanliga frågor om arbetsminne.