Paula Tilli: Mina råd för ett lyckligt liv

Paula Tilli: Mina råd för ett lyckligt liv

”En återkommande fråga jag får är hur jag har gjort för att bli lycklig. Det tog mig tid att uppnå lyckan. Det krävdes att jag ändrade på hela mitt liv, tankesätt och livsinställning, men jag lyckades!”
Så skriver Paula Tilli i sin nya bok ”Att vara vuxen med Aspergers syndrom – om identitet, relationer och vardagen” utgiven av Gothia Fortbildning.

Ny handbok om Asperger för chefer

Boken ”Med Asperger på jobbet” ska hjälpa arbetsgivare vid anställning och coachning av arbetstagare med Asperger.

”Vi kan och vill arbeta”

Vi kan och vill arbeta. Det är slutsatsen av en enkät riktad till personer som har Aspergers syndrom.

Ett genomskinligt liv

Ett genomskinligt liv

Snälla, ge mig mitt privatliv tillbaka. Så tänker jag ibland, när jag känner mig alltför invaderad av hjälpande och stödjande myndighetspersoner. Inget ont om dem – jag är oändligt tacksam för det stöd jag får, skriver Ingela Jönsson, gästkrönikör.

”Jag tänker politiskt, men reagerar som förälder”

”Jag tänker politiskt, men reagerar som förälder”

Sedan hennes dotter fått diagnosen Aspergers syndrom har Helene Öberg, ledande sjukvårdspolitiker för MP, fått en helt annan syn på det politiska arbetet: ”Man tänker annorlunda och ser tydligare vad som behöver göras.”

Friskola betalar 80 000 kronor till elev som vägrades plats

En skola får inte vägra att ta emot en elev på grund av att barnet har en funktionsnedsättning. Det gjorde en friskola i Göteborg – och skolan har nu gått med på att betala 80 000 kronor till den drabbade pojken.

Livet rullar på för alla andra

Livet rullar på för alla andra

Birgitta Wiell berättar om sin son Niclas som drunk­nade i samband med ett epilepsi­anfall förra sommaren. ”Niclas var överallt och han älskade tända ljus. Så han får vara överallt här i huset”, säger hon.