Home / hjälpmedelsmässor

hjälpmedelsmässor

Nyheter

Självförsvar och kampsport efterlängtad nyhet på Hjultorget i maj

Den populära hjälpmedelsmässan Hjultorget är tillbaka 27–28 maj 2020 med en ny spännande blandning av aktiviteter och produktnyheter. En av höjdpunkterna: Karate och självförsvar med Siv Jorunn Fossum. – Det kan bli den bästa mässan vi gjort, säger John Högberg, mässansvarig hos arrangören RG Aktiv Rehabilitering.

Nyheter

Premiär för e-sport på nyhetstätt Hjultorget i maj

På Hjultorget i maj får bilanpassare och rullstolstillverkare ny, hård konkurrens om uppmärksamheten. E-sport och programmering gör intåg på den stora hjälpmedelsmässan i Kista i norra Stockholm.

Nyheter

Så funkar det: Hjälpmedel för barn

Hjälpmedel kan förenkla vardagen för många barn och deras familjer. Men de kan också vara svåra att acceptera och tycka om. Ibland känner man sig som förälder också oinformerad om vilka hjälpmedel som finns. Denna guide hjälper dig att hitta rätt!

Nyheter

Maria Nilsson: Vi måste se alla människor som resurser

– Min ambition och dröm för Leva & Fungera i april är att politiker, brukare och andra berörda hittar en ton och kan prata sakligt med varandra. Jag vill att vi ska se på helheten och inte se människor som kostnader, utan som resurser. Det säger Maria Nilsson, projekt­ledare för mässan Leva & Fungera i Göteborg, i en intervju i Föräldrakraft nr 4, 2016.

Nyheter

Hjultorget öppnar på tisdag – här får du koll på nyheterna

Vill du se och lyssna på Louise Hoffsten eller Håkan Svensson, världens första sjusjukgymnast med cp-skada? Nyfiken på land- och isseglaren Blokart eller alla rullstolsnyheter? Då är Hjultorget rätt plats för dig på tisdag och onsdag, 24-25 maj, denna vecka.

Nyheter

Fyra tips inför Funka för livet i Växjö (april 2016)

Funka för livet är uppstickaren när det gäller mässor om hjälpmedel, stöd och service för personer med funktionsnedsättning. När mässan nu för andra gången anordnas i Växjö den 20-21 april så är förstås förväntningarna stora.

Nyheter

Hjultorget slår ett slag för hjälpmedel för barn

En efterlängtad satsning på hjälpmedel för barn ska locka fler familjer till Hjultorget 2016. Men mässan planerar för en lång rad andra nyheter också – som armbrytning och segelflygning.

Nyheter

Ny hjälpmedelsmässa kommer till Halmstad

Om några dagar står funktionshinderfrågorna i fokus i Halmstad.
På måndag och tisdag kommer mässan Funka för livet för första gången till Halmstad Arena.

Nyheter

Premiär för ny mässa

UPPDATERAD. På måndagen var det full fart i Arena Karlskrona när mässan Funka för livet hade premiär.