Resan blev en stor upplevelse för Elina

Resan blev en stor upplevelse för Elina

Åka karuseller, låtsasbilar eller gungor med rullstolen – och en hel park fylld med aktiviteter. I den unika temaparken i Texas är allt tillgängligt. Hit åkte tioåriga Elina tillsammans med åtta andra barn och ungdomar, när Min stora dag arrangerade en alldeles speciell resa till USA.

På ungdomslägret får Ludvig utmana sig själv

På ungdomslägret får Ludvig utmana sig själv

’- Jag har precis lärt mig köra i trappor! Det bästa med att åka på läger är att man får utmana sig själv och träffa nya personer som också sitter, säger Ludvig Sjöström, 13 år. Han spenderade en vecka på RG aktiv rehabiliterings ungdomsläger på höstlovet.

På äventyr i skärgården

På äventyr i skärgården

Att leta spår efter vättar, adoptera ett träd och skriva brev till framtiden, det är bara några av de äventyr som väntar ute på Gålö.

Kommunen försökte stoppa Saras kollo

Kommunen försökte stoppa Saras kollo

Hon utsågs till lägrets solstråle. Och visst är Sara en glad och positiv tjej. Men en sak gör henne riktigt arg: Det krävdes två överklaganden och 1,5 års strid för att få rätt att åka på läger.

Kollo –  Vägen till självständighet

Kollo –  Vägen till självständighet

Att åka på kollo eller läger är bra för självständigheten, säger Oscar Sjökvist, som ända sen tioårsåldern varit på läger varje sommar. Sedan ett år tillbaka är han själv aktiv som ledare. – Självkänslan ökar och självförtroendet blir bättre i alla situationer. Så har det varit för mig.

Låt inte kommunen stoppa dig

Låt inte kommunen stoppa dig

Resan från Piteå till Småland tar sin lilla tid. 120 mil tur och retur. ”Vi kör gärna ner och upp för att Minett ska få vara på ett bra kollo. Här uppe finns det inte så mycket som passar henne”, säger mamma Lena Renberg.

Elin gör som syrran

Elin gör som syrran

För ett par år sedan sa Elin till sina föräldrar att ”nu vill jag åka på läger”. Hennes yngre syster hade varit på ridläger och haft jättekul och nu ville hon också göra något på sommaren. Sedan dess har det blivit tre kollon i Småland.

Lägre  kostnad  efter strid

Lägre kostnad efter strid

Familjen Hedberg i Nässjö är en av sju familjer som fick hjälp av FUB:s jurist Nina Alander att överklaga kommunens oskäliga pris på kollovistelse. Det blev uppmärksamhet i media och länsstyrelsen agerade. Länsrätten gav familjerna rätt.