/ körkort

körkort

”Jag har alltid drömt om att ha min egen bil”

”Jag har alltid drömt om att ha min egen bil”

Redan som tioåring visste Louise Vidlund, 26, att hon ville ta körkort och skaffa egen bil. Vägen visade sig vara lång och snårig, men tack vare en generös morfar, en ovanlig bilanpassning och en mycket stark övertygelse har hon idag övervunnit alla hinder. Föräldrakraft fick följa med på en åktur.

Mikael Andersson: Jag fick drömjobbet genom utpressning

Mikael Andersson: Jag fick drömjobbet genom utpressning

Mikael Andersson har nästan alltid haft jobb som han trivts med. Men en gång tvingades han utöva utpressning för att få sitt drömjobb. Han skrattar åt minnet: – Man måste våga stå på sig.

Lång väg till körkort och frihet

Lång väg till körkort och frihet

Anna Falk ville precis som sina jämnåriga kompisar ta körkortet så snabbt hon bara kunde. Men Transportstyrelsens handläggningstid för körkortstillståndet drog ut på tiden. I hela nio månader fick hon vänta medan det för vännerna bara tog några veckor.

Körkortsguide – 10 frågor och svar

Föräldrakraft har tagit hjälp av några experter för att få svar på tio viktiga frågor om körkort för personer som har funktionsnedsättningar. Vi har pratat med Pernilla Nilsson på BOSSE – Råd, Stöd & Kunskapscenter, Peter Andersson på Transportstyrelsens Körkortskundtjänst samt Åsa Gunnérius på Anpassarna Körkort AB.

Genvägen till eget körkort

Genvägen till eget körkort

Vägen till körkort kan vara lång och svår om man har ett rörelsehinder. Lite enklare och billigare kan det bli med en körsimulator. Besökare på Leva & Fungeramässan får chans att testa denna möjlighet gratis.

Simulatorn som kan förverkliga drömmen om att köra bil

Simulatorn som kan förverkliga drömmen om att köra bil

Tisdag morgon öppnar Leva & Fungeramässan i Göteborg med över 200
utställare inom bland annat hjälpmedel. En av nyheterna är en ny
körsimulator till lågpris, som lanseras av Autoadapt. Målgrupp är bland
annat gymnasiesärskolor och trafikskolor.

Vägverket gör det svårare att ta körkort för personer med ADHD

Vägverket försvårar för personer med ADHD att ta körkort. Helt nya krav för personer med ADHD och liknande funktionsnedsättningar införs i de medicinska krav som börjar gälla den 1 maj. ”Syftet är att öka trafiksäkerheten”, säger Ingemar Skogö, generaldirektör.

Jelena ser fram emot körkort och frihet

Jelena ser fram emot körkort och frihet

Jelena Ostojic åker från Göteborg till Hedemora för att ta körkort på internatskola. ”Visst är det långt från familj och vänner. Men det är värt det, och jag tror att det är bra pluggmässigt”, säger hon. Till våren kan hon vara fri från sitt färdtjänstberoende.