Ungdomar på läger: Här måste man klara sig själv

Ungdomar på läger: Här måste man klara sig själv

Rullstolsteknik, gymträning, tennis, klättring och mycket mer står på schemat när det är höstlovsläger på Bosön. Deltagarna utmanas var och en på sitt sätt, och när Jesper, Nicola, August, Elin och de andra kommer hem igen efter en lägervecka på Bosön är de förhoppningsvis ännu mer rustade för framtiden.

På ungdomslägret får Ludvig utmana sig själv

På ungdomslägret får Ludvig utmana sig själv

’- Jag har precis lärt mig köra i trappor! Det bästa med att åka på läger är att man får utmana sig själv och träffa nya personer som också sitter, säger Ludvig Sjöström, 13 år. Han spenderade en vecka på RG aktiv rehabiliterings ungdomsläger på höstlovet.

Känslan av samhörighet är underbar

Känslan av samhörighet är underbar

GÄSTKRÖNIKA. Känslan av samhörighet och gemenskap. Den känslan är helt underbar och ger sådan lycka i kroppen. Det kände jag första gången jag och min familj fick träffa andra familjer i liknande situation som vi.

Kommunen försökte stoppa Saras kollo

Kommunen försökte stoppa Saras kollo

Hon utsågs till lägrets solstråle. Och visst är Sara en glad och positiv tjej. Men en sak gör henne riktigt arg: Det krävdes två överklaganden och 1,5 års strid för att få rätt att åka på läger.

Simma med delfiner

Simma med delfiner

Kajsa Mårtensson, mamma och personlig assistent till Linnéa 12 år, ser hellre möjligheter än begränsningar och räds inte att testa alternativa behandlingsmetoder för sin dotter. Magnet-madrasser, reiki healing och nu senast delfinterapi.

Kommun stoppade läger genom att förhala beslut

Kommunen förhalade ansökan om sommarläger så länge att tiden gick ut. Därför får Sara Lack ingen möjlighet att åka på det läger som under tio års tid varit till stor glädje för henne.

Kollo –  Vägen till självständighet

Kollo –  Vägen till självständighet

Att åka på kollo eller läger är bra för självständigheten, säger Oscar Sjökvist, som ända sen tioårsåldern varit på läger varje sommar. Sedan ett år tillbaka är han själv aktiv som ledare. – Självkänslan ökar och självförtroendet blir bättre i alla situationer. Så har det varit för mig.

En frizon där man kan  få nya idéer och nya vänner

En frizon där man kan få nya idéer och nya vänner

Att åka på kollo innebär ofta ett språng i utvecklingen. På kort tid kan man uppleva massor, lära sig nytt och få vänner. – Kollo ska vara det roligaste som händer under hela året, säger Eva Remnert, en av de kolloarrangörer vi talat med.