Så lärde sig Martin Lönnebo vad som är viktigast i livet

Så lärde sig Martin Lönnebo vad som är viktigast i livet

Som präst och biskop har Martin Lönnebo ställts inför många svåra situationer men svårast var när han själv fick ett skadat barn. ”Jag beundrar alla föräldrar som tar hand om sina barn med funktionshinder. Det finns en sådan kraft inom dem.”

Behöver du dina bekymmerglasögon?

Behöver du dina bekymmerglasögon?

YVONNE OCH SÖREN OLSSON. Många av oss upplever att livet ofta är en smärtsam tillvaro, även om vi kan gå med på att det finns undantag då vi mår ganska bra. Men hur förhåller det sig egentligen – är det verkligen så? Eller är det ett omedvetet val vi gör, när vi fokuserar på det mörka och det som orsakar smärta?

Hon vill hjälpa närstående med sorgen

Hon vill hjälpa närstående med sorgen

När Gunilla Kvist blev mamma för 13 år sedan blev livet inte riktigt som hon hade tänkt sig. Hennes dotter hade ett medfött syndrom med flera funktionsnedsättningar.  Nu startar hon en kurs i sorgbearbetning. 

Livet blir aldrig mer detsamma

Livet blir aldrig mer detsamma

Tårarna rinner sakta, sakta ned för hennes kinder. Hon stryker bort dem med sina fingertoppar, vartefter. I soffan hemma i vardagsrummet i Borstahusen utanför Landskrona, med utsikt över fiskeläget, hamnen, havet och den danska kusten, berättar Cristina Husmark Pehrsson historien om sin yngste son Linus 33-åriga liv.

”Ta vara på livet”

”Ta vara på livet”

Du kanske har läst om henne i DN eller sett henne i Sofias änglar på teve. Möt Elisabeth Ollas Mattsson, som har obotlig cancer och ägnar sin sista tid åt att förbereda sina söners, och i synnerhet sin yngsta sons, framtid.

Fotoprojekt skapar minnen för livet

Fotoprojekt skapar minnen för livet

Fotoprojektet Essence Vitae, som fotograferat Elisabeth Ollas Mattsson med familj, erbjuder gratisfotograferingar till familjer i hela landet där en familjemedlem har en oviss framtid.
Jennie Johansson gick med för ett år sedan. Nu är hon en av ambassadörerna för projektet.

Bruno – pojken som överraskade in i det sista

Bruno – pojken som överraskade in i det sista

Den lilla pojken med mörkt lockigt hår och kluckande skratt hade överraskat alla. Efter ett år på Lilla Erstagården var han så stark och stabil att han inte längre behövde vård i livets slutskede. Han skulle flytta hem. Men en vanlig infektion med feber och rossel satte stopp för alla planer. På morgonen den 25 januari tog Bruno sitt sista andetag, lugnt och stilla.

Sista tiden med Bruno

Sista tiden med Bruno

Pang! Bruno Cabrera Johannisson, 2 år, kluckar av skratt när storasyster Freja smäller i garderobsdörrarna inne på rummet på Lilla Erstagården. När mamma Josefine ser samspelet, glittrar ögonen till och hon håller ännu hårdare om sin lilla pojke, vars framtid är mycket oviss.