Döden skänker mig livsljus

Döden skänker mig livsljus

Dagen då jag blev diagnosticerad med cancer, blev jag döende. Något vi alla är sedan födseln, men som jag lyckats förtränga. Orden aggressiv äggstockscancer tog tid att landa inom mig, men i takt med att jag tog det till mig, blev livet allt mer bländande vackert.

Med slutna ögon ser jag dig

Med slutna ögon ser jag dig

Jag är som lyckligast när min läkare informerar mig om min diagnos. Jag noterar fakta, såsom tumörer, äggstockar och äggledare, fas 2a, aggressiv, cytostatika, CT… Men jag håller koll på klockan och uppehåller tankarna parallellt vid vikten av att inte missa min frisörtid.

Fem år har passerat, men sorgen är alldeles rå

Fem år har passerat, men sorgen är alldeles rå

KRÖNIKA AV LINDA FORSHAW. Den 1 mars 2014 ger en känsla av distans, fem år har passerat. Luft och tid har kommit emellan vår tid tillsammans. Vi har inte träffats sedan de sista hemska timmarna på Sahlgrenska. Ändå är sorgen rå när den bubblar sig upp.

Sandstormar

Sandstormar

Första gången gråter jag hela vägen till barnhemmet, jag vågar inte tro på min egen styrka. Varför utsätta mig, behöver jag inte bara ta det lugnt och läka nu? När jag möter barnen förstår jag, skriver Linda Forshaw i en ny krönika för Föräldrakraft.

Ögon som bär sorg blir större

Ögon som bär sorg blir större

Här trängs över 23 miljoner liv, en stad fylld till brädden av människor. Jag skriver med utsikt över Huangpu-floden i centrala Shanghai, min nya hemstad. Vi försöker hitta en ny vardag, på denna kaotiska men fascinerande plats.

Med mod att andas

Med mod att andas

”Vi pratar om acceptans av det som sker i vårt liv, men jag frågar mig om det kan uppnås en försoning här? Deras liv är en utmaning utan dess like”, skriver Föräldrakrafts krönikör Linda Forshaw.

Tommy, du gav mig ledtrådarna

Tommy, du gav mig ledtrådarna

Det fanns inte tid till kurser. Vi var för stressade för att kunna söka kunskapen. Jag drömmer om en framtida sjukvård som erbjuder hembesök där mindfulness lärs ut, skriver Föräldrakrafts krönikör Linda Forshaw. Snart har två år gått sedan hennes son Tommy avled nio år gammal.

Ett skifte sker och man kan se på sitt liv ovanifrån

Ett skifte sker och man kan se på sitt liv ovanifrån

Jag bär på en bröstcancergen (BRCA1), vilken ger mig en 60-85-procentig risk att utveckla bröst- och äggledarcancer. Många är kvinnorna i min familj som, till följd av denna gen, fått just cancer – vissa har överlevt andra inte. Nästan exakt ett år efter min sons bortgång, opereras mina bröst bort, skriver Linda Forshaw i denna nya krönika för Föräldrakraft.

Du fortsätter att lära mig om livet

Du fortsätter att lära mig om livet

Nästan ett år har passerat, sedan vår son lämnade oss. Den inplanerade resan över jul till Sunwings nya resort i Bang Tao, Thailand, ställdes in. Den var ju skräddarsydd efter dig, Tommy. Istället begav vi oss till staden där du föddes, berättar Linda Forshaw i en ny krönika om sin son.

Så sörjer jag min son

Så sörjer jag min son

Hur ser vår sorg ut? Hur skiljer den sig från den förälders vars bortgångna barn var friskt? Linda Forshaw reflekterar kring en annorlunda och speciell sorg.