Ståupp-pappan hanterar livet med humor

Ståupp-pappan hanterar livet med humor

Han säger att humor har varit ett sätt för honom att hantera livet så länge han kan minnas. Och när han ser samhällets många gånger tafatta bemötande ur sonens Alexanders ögon går det inte att låta bli att skämta om saken. Möt ståuppkomikern Eric Löwenthal – pappan som använder humorn som vapen.

GUIDE: Distans eller allians?

GUIDE: Distans eller allians?

Vad är viktigt att tänka på för att få samarbetet runt barnet att fungera så bra som möjligt? Hur kan ett bättre bemötande skapa relationer grundade på tillit? Föräldrakraft har sammanställt frågor och svar om relationer tillsammans med Rita Ehrenfors, utbildare inom vård och omsorg.

Konsten att hålla ihop

Konsten att hålla ihop

Hur gör man plats för parrelationen när livet kretsar kring att få vardagen kring barnet att fungera? Föräldrakraft har träffat makarna Unevik, som tidigt bestämde sig för att dela rakt av på allt merarbete, och som när utrymme ges drar iväg några dagar på tu man hand.

Fler röster om parrelationen

Fler röster om parrelationen

Vår sons funktionsnedsättning innebär att all energi går åt till hans behov och välbefinnande. Jag har ingen energi över till min man, och tålamodet är så överbelastat att det ofta brister bara jag ska kommunicera med honom.

|Bokomslag Det finns någon därinne||Alexander Schuller

Alexanders väg till socialt samspel

Genom att locka fram små spår av de förmågor Alexander hade innan skadan och bygga vidare därifrån, skapas nya möjligheter för socialt samspel. Lust och glädje står på schemat när han idag kommer till kommunikationsträningen på Furuboda. Häng med!

Vanligt att unga funkisar kränks i sin sexualitet

Vanligt att unga funkisar kränks i sin sexualitet

En femtedel av alla unga med funktionsnedsättning har gjort något sexuellt mot sin vilja och det är vanligare att man utsätts för sexuellt våld.
– Ungas kunskaper måste stärkas. Skolan, elevhälsan och ungdomsmottagningarna bär ett viktigt ansvar, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Ensam förälder: ”Om man är två  bär man hälften var”

Ensam förälder: ”Om man är två bär man hälften var”

Vem växeldrar man med när man inte har en partner att dela med? Gabriels mamma har hittat många kreativa lösningar, men hon känner en stark längtan efter kärlek. Att träffa en ny partner när man har ett barn som kräver omvårdnad dygnet runt kan vara svårt, men det är långt ifrån omöjligt.

”I kärlek kan man inte göra bort sig”

”I kärlek kan man inte göra bort sig”

– Något jag har lärt mig, det är att i kärlek kan man inte göra bort sig! Det säger Hugo Kasimir från Kävlinge som den 5–6 april deltog i konferensen Fördom och stolthet i Göteborg.

” Lägg tid på relationen”

” Lägg tid på relationen”

Det är lätt att man glömmer bort varandra när man har ett barn med särskilda behov.
– För att ha en relation måste man lägga tid på den. Det man inte lägger tid på försvinner, säger Britta Lundkvist, beteendevetaren som startade parkurser när hennes egen relation gick i kras.