Så hjälper du skolelever med allergi

Så hjälper du skolelever med allergi

Problem med allergi blir allt vanligare i skolan. Nu försöker Astma- och Allergiförbundet öka kunskapen med en ny webbplats fylld med tips.
– Som enskild förälder känner man sig ofta ganska maktlös. Det är ofta lättare om man kan intressera ett föräldraråd för frågan, säger Maritha Sedvallson, ordförande i Astma- och Allergiförbundet.

” Skolan får inte  flytta in i hemmet”

” Skolan får inte flytta in i hemmet”

Planera läxorna när den individuella utvecklingsplanen, IUP, tas fram. Men se upp med alltför ambitiös läxläsning hemma. – Skolan får inte flytta in i hemmet. För att orka och må bra måste barn få vila efter skolan, säger pedagogen Karin Åsebring.

Bli attraktiv på arbetsmarknaden!

Bli attraktiv på arbetsmarknaden!

Vad gör du om fem år? Förhoppningsvis har du då ett meningsfullt jobb, arbetskamrater och ett självständigt liv. Eller så pluggar du på en bra skola. Men för att nå dit behöver du en plan och den måste du själv ta itu med. Det finns inget team av experter som automatiskt dyker upp för att ställa allt till rätta och slussa dig till utbildning och jobb. Nej, det mesta är upp till dig själv.

Ge inte upp: Överklaga!

Ge inte upp: Överklaga!

Varje år tar LÖF, Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, emot närmare 50 anmälningar från familjer vars barn har råkat ut för en allvarlig förlossningsskada med syrebrist som följd. Många av barnen har skadats helt i onödan. Föräldrakraft har pratat med Aj Personskador AB, ett företag med mångårig erfarenhet av att driva sådana ärenden.

Hyllad rådgivning sprids över hela landet

Hyllad rådgivning sprids över hela landet

Många fler svenskar som har funktionsnedsättning ska kunna få lika bra rådgivning som stockholmare får idag. Under februari eller mars rullar försöksverksamheten ”Bosse på Nätet” igång via internet. – Vi ska sprida vårt beprövade arbetssätt via internet över hela landet, säger Peter Stark.

Så får man gratis juridisk hjälp att söka personlig assistans

Så får man gratis juridisk hjälp att söka personlig assistans

Det har blivit allt svårare att hävda rätten till personlig assistans. Många får felaktiga avslag. Nu utlovar ett assistansföretag juridiska råd helt gratis via webben. Däremot kan man inte få hjälp att skriva överklaganden om man inte blir kund.

Övervinn eller kompensera

Övervinn eller kompensera

Anna Tebelius Bodin hade själv läs- och skrivsvårigheter i skolan. Idag är hon expert på att hjälpa andra att hitta rätt studiestrategi.

10 steg till bättre studier

10 steg till bättre studier

1. Sätt upp ett mål. Formulera ett eller ett par konkreta mål och skriv ner dem. Målen måste vara så formulerade att det går att säga exakt när de är uppnådda.

Webbsajterna som kan rädda skolarbetet

Webbsajterna som kan rädda skolarbetet

Hur ska vi föräldrar göra så att barnen inte ålar sig av plågor för alla ”måsten” efter skolan? Webbsajter som hjälper till med läxläsningen kan göra tillvaron lite enklare. Vi bad ett urval av våra läsare om tips på bra läxhjälp-sajter. Här är resultatet.